Uge 22 - Badeværelsesgulv og Hanebånd

Så var det blevet tid til at få lavet badeværelses gulvet. Efter at tømreren havde lavet afgrænsningen af hvor rummet skulle være, skulle der lægges "svalehale" plader på, som fundament for støbningen. Oven på pladerne lægges så slangerne til gulvvarmen.

Og endelig oven på det blev der lagt et tykt lag cement. Den stakkels murer måtte slæbe cementen op i spande, så det er da godt at det ikke er på 5. sal. Det er så meningen at væggene til badeværelset sættes oven på det støbte gulv.

Nye hanebånd

Den anden store ting der blev lavet i denne uge er de nye hanebånd. De gamle var enten ædt op af orm, eller på anden måde ødelagt. Det nye loft kommer lidt højere op en det var før, men det er jo bare dejligt. Til gengæld bliver loftsrummet endnu mindre end det var før. Spørgsmålet er om man overhovedet kan komme derop.

Det er efterhånden ikke ret meget af det gamle træ der er tilbage. Gad vide om det havde været lettere at rydde alle spær ned og bygge dem op igen.

Stålsøjler til Altan

Meningen er jo at der skal en lille altan op for enden af den nye gavl, og vi skal selvfølgelig sikre os at den sidder godt fast, så vi har fået monteret 2 stålsøjler, som er boltet fast til betondækket på den gamle teresse, og så til det yderste spær. Gavl muren mures så op på begge sider af disse søjler, og altanen boltes fast gennem mur og stålsøjler.

Det yderste spær er så derudover fæstnet med skråbånd ned til remmen, som så igen er fæstnet ned i betondækket. Jeg tror vi kan vi kan være ret sikre på at altanen ikke falder ned.

I næste uge skulle kvistene komme, så det bliver jo meget spændende at se hvordan de ser ud.