Uge 19 - Tag og Klinker

I denne uge er vi virkelig kommet videre med taget. Vi har fået OK fra Ingeniøren om at fortsætte med planerne med at stabilisere sternen vha. skillerummene. Han kommer ud og kikker igen på onsdag, men indtil videre ser det lovende ud.

Undertaget er nu færdigt på den ene side, og størstedelen af den anden side, så nu gælder det den nye udbygning over teressen.

I mellemgangen er vi også kommet rigtig langt. Vi har fået støbt trinnet fra stuen, og lagt klinkerne. Ved første øjekast ser det ser rigtig flot ud, men desværre er de lagt skævt i forhold til vinduespartierne (nej fejlen er ikke at de er lagt diagonal)

Det viste sig at være fordi vindueselementerne var sat skævt i (ca. 4cm). Fliserne ligger faktisk præcis der hvor de skal. Nu prøver vi at sætte lister op, og så må vi se om det ses så meget at vi vil gøre noget ved det. Tømreren siger at det godt kan lade sig gøre at rette elementet op, men der er jo lidt arbejde i det.

Ingeniøren var også forbi, og han sagde heldigvis god for at vi kunne stabilisere tremplen med skillevæggene, hvis de laves med spånplader og er forankret på både spær, gulvbjælker og rem.

Til gengæld var han lidt bekymret for nogle revner der var kommet i muren bagtil. Han ville gerne have forstærket den øverste rem, så belastningen bliver bedre fordelt, så nu har vi fået en ekstra 4x4 tommer rem boltet udenpå den gamle. Heldigvis rager den ikke så langt ind i rummet at skunken bliver dybere.

Nu havde de ellers lige fået rettet skunken op, men det måtte de pille ned igen.

I weekenden har vi nu fået malet mellemgangen, og dør- og fod-listerne er også gjort klar til montering, så nu begynder det at se rigtig fint ud.

Tømreren var også forbi i lørdags, for at skifte taget på udhuset. Det gamle tag var jo utæt, og vi var ved at være ret trætte af at have en spand stående. Nu er der kommet tagpap på, ligesom på garagen, og vi har fået repareret loftet indvendigt, så der er blevet fint igen.