Uge 17 - Første salen udvidedes

Efter at alt affaldet var fjernet (Frank var forbi med grabben), var det tid til at få muret den nye gavl op. Planen er at tremplen mures først, og så sætter tømreren en ny rem op og laver derefter spærene til den nye del af første salen. Først derefter laves resten af gavlen og dør hullet til den nye altan.

Inden vi laver gavlen færdig skal vi have undersøgt om der er behov for forstærkning i muren, eller udlægning af vanger i betondækket for at bære den nye altan. Vi har besluttet os for at altandøren skal åbne udad. Hvis den åbnede indad kunne vi risikere at der slog vand ind på gulvet i soveværelset.

På grund af at den skal åbne udad, skal vi lave altanen så stor at dørene kan åbnes. Med et dørhul på 120cm og franske døre, så bliver bredden minimum 170cm, og bredden 85cm, hvis det skal være en halvcirkel formet altan.

I mellemgangen er de nu færdige med at sætte gips op, så det er klar til at maleren kan spartle og sætte filt op. Med lidt held kan mellemgangen blive færdig i næste uge.

De brædder der er på væggen på billedet er kun midlertidigt for at holde gipsen på plads medens limen tørrer. Gipsen på de to mure er limet på med Lip (cemet), for at den kan udjævne nogle af de ujævnheder der i væggen.

På første salen er de nu næsten færdige med forstærkning af spærene, og skal nu have lagt undertag på den anden side (ud mod vejen) inden de fortsætter med de nye spær på karnappen.

Vi har også fundet ud af hvordan vi får forstærket så den nye mur kan bære altanen. Planen er at lave to jernstolper i hulmuren, som er boltet fast til betondækket, og så går hele vejen op til spærene. Så bliver altanen hængt op i den. Så skulle vi være helt sikre på at den ikke falder ned.

Så kom den store dag hvor dør hullet til stuen skulle åbnes. Alt var forberedt for at det skulle genere mindst svineri i stuen, og det eneste der manglede var at save den inderste gips-plade væk og sætte døren i. Heldigvis passede målene, så døren kunne sættes i uden de store problemer.

Det er meget underligt lige pludselig at have en dør ekstra i stuen. Det giver lidt mere lyst til stuen, og vi synes også at den virker større.

Ungerne var meget glade for at nu kunne de endeligt komme over til deres legetøj uden at skulle udenfor. Vi mangler stadig at få spartlet færdig, sat filt op og malet (og så lige fliserne), men allerede nu ser det ud til at det bliver et dejligt run, der forbinder stuen med garagen.

Ud over dør hullet har vi også fået lavet noget mere ved taget. Tag foden (den nederste del af undertaget) er nu lavet på den del af taget der vender ud mod vejen.