Uge 15 - Påforing af spær

I denne uge skal vi have påforet spærene med en ekstra spær-planke. Dels for at stabilisere, og dels for at gøre plads til den ekstra isolering. Påforingen sættes midt på spæret, så taget både går længere ind, og længere ud. På den måde går det kun en lille smule ud over højden indenfor.

De laver den ene side først, så de ikke risikerer at hele tagkonstruktionen falder sammen, når de fjerner tagplader og lægder.

Her har de pillet inddækningerne af på den ene side. Det ser helt underligt ud.

Inden for har de lavet klar til at sætte foringerne op ved begge gavle. lægderne er skåret af og inddækningerne er fjernet.

Sikke meget lys der kan komme ind, når der ikke er noget tag på. Måske skulle man sætte glas i, i stedet for tagsten...

Så er foringerne kommet på i den ene side, og Pernille har fået lov til at komme med op på første salen. Det er vist lidt svært at forstå at det skal blive til hendes nye værelse.

Mureren har også været her for at fjerne gulvet i det gamle badeværelse, og så har han støbt pudslaget i den nye mellemgang. Det er ikke helt størknet endnu, så vi kan ikke komme over i garagen i dag. Heldigvis har Birgitte hentet tøj til i morgen, så det gør ikke så meget.

I mellemgangen er de nu ved at lave dør hullet til stuen Heldigvis kan de lave det meste ude fra, så vi er fri for at få fint rødt støv i hele stuen. Mureren har her lagt en bjælke oven over dør hullet inden han laver resten af hullet, da vi så er sikre på at resten af muren ikke falder sammen når han laver resten af dør hullet. Det er jo et gammelt hus, og der er ikke frådset med bindemidlet på stenene, så det er lidt skrøbeligt når man begynder at hugge i det.

På første salen er de i gang med at lave den nødvendige afstivning, for at de kan fjerne de to stivere i det gamle soveværelse. Vi har fået en ingeniør til at beregne en konstruktion der kan holde. De røde dele på tegningen er den tilføjede konstruktion. på hvert spær. Desværre kommer det til at tage ca. 20cm af skunken.

Her er den nye rem lagt ned, og vi er klar til at sætte afstiverne på. De to afstivere der ses på billedet er kun midlertidige for at holde taget under operationen.