Uge 14 - Mellembygningen og mere nedrivning

I denne uge er det planen at taget på mellembygningen skal gøres færdig, og at nedrivningen af første salen også skal gøres færdig.

Her er der kommet tagpap på mellembygningen, så taget nu er vandtæt. Så behøver vi ikke have presenning på mere. Det bliver jo dejligt nemt at pudse vinduet i gavlen - ikke at det er noget vi gør meget, men nu er der vist ingen undskyldning.

På første salen fortsætter nedrivningen. Vi havde oprindeligt snakket om at det ikke var nødvendigt at fjerne væggen mellem Pernilles værelse og trappen, men vi blev enige om at det nok alligevel var det nemmeste. Så bliver det også nemmere at lægge et dæk over trappen medens de river den del af taget ned. Vi håber på at de kan dække trappehullet helt til, så vi ikke får så meget skidt ned i gangen.

Her kikker vi ind igennem et lille hul i væggen mod trappen.

Væggen til badeværelset er også røget. Det eneste der er tilbage er efterhånden det blå forhæng ved trappen. Det er nu ikke længere til så meget gavn.

Udenfor er det meste af altanen nu også væk. Meningen er at Frank (vognmanden) skal grabbe alle plastic sækkene oppe på altanen, så vi ikke behøver slæbe dem ned. Der er efterhånden også ved at være godt fyldt op i haven med affald, så det varer nok ikke så længe inden Frank kommer med grabben.

For at rive det sidste ned på første salen er vi nødt til at dække trappehullet til. Dels for at håndværkerne har noget at stå på, og mere vigtigt for os, for at vi ikke får så meget skidt ned i vores gang.

Væggene i trappegangen skal alligevel efterisoleres, så det gør ikke så meget at de ødelægger dem lidt. Vi har prøvet at tage listerne der sad på væggen af, men den ene af dem gik i stykker. Den var boltet fast til muren, så den kunne ikke komme af i et stykke. Hvis vi skal have sådan en buet liste op igen er det nok en god ide at lave en tegning af hvordan buerne svinger.

Her er så hele loftet ryddet for indmad. Det vil sige de mangler stadig at bryde gulvet i badeværelset op, men det tror jeg de venter med til det nye tag er lavet. Det er sikkert rart at have noget plant at gå på.

På billedet kan man også lige se at der er et af hanebåndene der er knækket. Det var en del ormædt, og så tror jeg at tømreren ville checke om den kunne holde - det kunne den så ikke. Den skal selvfølgelig skiftes, og det er muligt at der også er et par af spærene der skal forstærkes. Under alle omstændigheder kommer der et ekstra spær (250mm) på alle sammen, for at taget kan få den korrekte tykkelse til den isolering der skal være, så det skal nu nok blive stabilt nok.

Og så blev det tid til at tage tagpladerne af. Planen er vist at de kun tager den ene side af nu, og så forer spær og laver undertag på den side inden de tager resten af, men lad os nu se. Arbejdet går dejligt hurtigt. Tagpladerne er jo ikke så tunge som tegl.